torstai 29. maaliskuuta 2012

Nallukka :)

 
Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia lämpimästä vastaanotosta blogimaailmaan, olette aivan, aivan ihania! Tässä ihan hämmentyy :) Olen ihan vasta-alkaja, ja oli tosi suuri kynnys aloittaa uusi blogi. Mutta sitten ajattelin, että koska tarkoitukseni on vain ilahduttaa muita ja saada itselle lisäpotkua harrastukseen, niin ei kai siinä voi pahasti pieleen mennä :)

Ajattelin esitellä teille ihan ekan itse tekemäni nallen. Näettekin sen tuolla perheen pojan kovin keskeneräisessä huoneessa. Siinä näkyy vähän pistoja ja se on pikkuisen reppana, mutta se on tunteella tehty. Tein sen Josephine Parnellin valmiskitistä. Nallukan värikoodi on gold, ja sen pituus valmiina on noin 4,5 cm. Kitissä luki, että tämä Norvelle-nalle sopii vasta-alkajille, ja lupaus täyttyi aika hyvin. Aluksi olin kyllä sitä mieltä että en saa pieniä osia käännettyä, mutta pinsettien avulla se onnistui mukavasti. Olen aika innoissani, ja haluaisin kokeilla tehdä toisenkin nallen tai vaikka pupun.

Nukkekotiharastuksen parhaita puolia on mielestäni se, että kun keskittyy tekemiseen niin kaikki huolet ja murheet unohtuu. Tätäkin nallea pistelin aina kun kipeän lapsen hoidolta ehdin, mikä voisi olla parempi tapa varastaa omia hetkiä sieltä täältä.

Toivotan kaikille ihanille lukijoilleni mukavaa loppuviikkoa!


Näyttää Valilan äidillä olevan vielä ikkunanpesu-urakka kesken ;)


Pojan koira vahtii pikkuisännän huoneessa.


Norvelle-nalle :)

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Tervetuloa Villa Valilaan!

Toivotan juuri Sinut, lukijani, tervetulleeksi nukkekoti Villa Valilaan! Olen niin iloinen, että uskalsin perustaa blogin, joka käsittelee rakasta nukkekotiharrastustani. Harrastus on minulle tuore, mutta se on vienyt sydämeni mukanaan täydellisesti! Viime kesänä hankin tyttärelleni syntymäpäivälahjaksi nukkekodin, ja pian huomasin, kuinka hauskaa sen rakentaminen on. Oppimista minulla on paljon edessä, mutta into tekemiseen on kova. Puuhastelen minimaailmassa kahden pikkuisen ehdoilla, senpä vuoksi en aina saa aikaan ihan niin paljon kuin tahtoisin. Mutta pikku hiljaa rakentuu rakas Villa Valilani.

Villa Valilassa ei vielä tällä hetkellä ole asukkaita. Tiedän kuitenkin, että siellä asuu kuusihenkinen perhe: äiti ja isä, tyttövauva, kaksi isompaa tyttöä ja yksi poika. Perhe elää nykyaikaa, mutta on kovasti innostunut vanhoista asioista ja tavaroista. Tällä hetkellä eniten valmiina on yläkerta. Siispä laitan sieltä pienen tunnelmapalan, tarkemmin sanottuna vanhempien pastellientäyteisestä makuuhuoneesta.


Tässä on rouvan kirjoituspöytä :) Lamppu on led-lamppu. Kattolampun ja käsilaukun olen tehnyt itse helmistä. Helmistä on syntynyt myös äidin kaulakorut ja kynttilänjalka on korunosista. Maton olen saanut lahjaksi, se on virkattu. Ja näkyyhän siellä jo itse asiassa talon ensimmäinen asukas, vauva :)


Lähikuva helmikäsilaukusta.


Kattokruunu :)


Äidin käsityökori ja keskeneräinen neule.



Kissavanhus nukkumassa vanhempien pedissä. Pussilakanan olen tehnyt Tildakankaasta. Sängynpeitto on itse neulomani, sen päälle olen vain kietaissut vanhasta nenäliinasta leikkaamani kankaan. Myös tyynyliinat on vanhasta hauraasta nenäliinakankaasta. Rakastan noita kirjontoja!




Lattialla on tekemäni ristipistomatto.


Nyt on eka postaus laadittu, hui! Palataan pian asiaan nukkisasioiden merkeissä! :)

JohannaMaria