perjantai 6. huhtikuuta 2012

Astiakaappi


Ihan aluksi haluan kiittää ihanista, kannustavista kommenteista viime postaukseeni :) Tulin niistä niin hyvälle mielelle! Olen valtavan iloinen ja tyytyväinen, että uskalsin aloittaa blogin kirjoittamisen. Kyllä se on niin, että vuorovaikutus muiden harrastajien kanssa antaa todella paljon, siitä kaunein kiitos Sinulle lukijani <3

Minua on jo pidempään kiinnostanut nukkekodin kalusteiden rakentaminen. Omatekoisten huonekalujen suunnitteluun on vielä kovin pitkä matka, mutta koska halusin perehtyä paremmin minikalusteiden rakenteeseen, päätin sitten hankkia puuvalmiin osista koottavan nukkekodin huonekalun. Koska rakennan parhaillaan Valilaan keittiötä, valintani osui astiakaappiin. Ehkä myös siksi, että haaveilen sellaisesta itse, mutta sille ei ole tässä kodissa tilaa eikä minulla ole varaa sellaista hankkia ;) Nukkekotiin valitsemani kaappi on Mini Munduksen astiakaappi, ja se koostui 40:stä puuosasta sekä ikkunalaseista, vetimistä ja saranatapeista. Osat piti ensin hioa ja sen jälkeen liimata ohjeiden mukaan. Lopuksi maalasin kaapin hieman kulahtaneen, elämäänähneen näköiseksi.


Työ oli kyllä minulle kokonaisuudessaan aika vaativa! Erityisesti yläkaapit aiheuttivat päänvaivaa. Myönnän että huonekalupuusepän koulutuksen saanut aviomieheni auttoi minua vähän loppusuoralla :) Harmi, että en voi esitellä kaappia teille sen oikealla paikalla keittiössä. Luulin saavani keittiön tapetit pääsiäiseksi, mutta saankin ne vasta ensi viikolla. Sitten pääsee keittiöremontti kunnolla käyntiin. Kunpa 1:1 keittiöremonttikin sujuisi yhtä vaivattomasti... ;) Jatkakaahan vapaapäivistä nauttimista!

I made this Mini Mundus kitchen cabinet out of a kit which contained 40 unfinished wood parts, brass hardware and glass panes. I have to admit that even though the kit included detailed assembly instructions, I really needed some help from my husband who is a carpenter :)


 Kaappi valmiina.


Tason päällä olevassa rasiassa on pikkaraiset aterimet :)14 kommenttia:

 1. Kaappi näyttää oikein hienolta, on mukava nähdä se myöhemmin keittiössä :). MiniMunduksen kiteistä on palkitsevaa rakennella, ovat laadukkaita ja osat justiinsa eikä sinnepäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Minna :) Olen samaa mieltä, osat sopivat toisiinsa erittäin hyvin. Siinä mielessä mukava aloituspaketti :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hienon kaapin olet tehnyt! Kaikki astiatkin näyttävät niin kauniilta hyllyillä. -Minäkin olen haaveillut samanlaisesta kaapista, ja ihan samasta syystä kuin sinäkin.:) Minimaailmassa on mukavaa se, että voi tehdä kaikkea mitä oikeesti ei voi. Terkkuja, piikko
  Innoissani kirjotin, niin tuli ainakin kuusi kirjotusvirhettä edelliseen.:DDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piikko <3 Niin se onkin just mukavaa, kun voi saada jotain mitä ei oikeasti voi :) Tällä hetkellä kun meillä on kotona kaks pientä sotkijaa, niin nautin myös siitä että voin avata nukkiksen ja siellä on kaikki niinkuin olen ne viimeksi jättänyt :)

   Poista
 4. Kaunis kaappi! Huonekalujen rakentaminen on NIIN mukavaa puuhaa :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis astiakaappi! Tästä on hyvä jatka keittiötä eteenpäin :)

  Mulla on moni kaluste syntynyt just siitä ajatuksesta, että koska en voi tätä koskaan saada oikeasti itselleni, niin edes mininä sitten :)

  VastaaPoista
 6. No onpa vaan hieno kaappi!! Mielettömän söötti tuo pieni aterinlaatikko ;) odotan innolla, että näen Villa Valilan keittiön!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille ihanista kommenteista <3

  VastaaPoista
 8. Siis ihan mielettömän upea kaappi!

  VastaaPoista
 9. Ihana kaappi ja kaikki muutkin juttusi joita katselin täällä blogissa!! :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommentistasi blogissani :) Olen täällä aiemminkin, mutta ollut sattumoisin sellaisella koneella, jolta en ole päässyt liittymään lukijaksi (omana itsenäni). Nyt olen lukija ja odotan innolla , mitä tuleman pitää!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kun kävit kommentoimassa blogiini niin minäkin löysin tänne :) Todella ihana kaappi ja kaunis blogi, jäinpä heti lukijaksi!

  VastaaPoista